Οι ελιές κλαδεύονται εντατικά σύμφωνα με την τοπική παράδοση για να αναζωογονούνται και για να παραμένει μικρή και προσβάσιμη η κόμη τους. Λόγω του μικρού κλήρου αλλά και του έντονου ανάγλυφου του εδάφους δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα για την συγκομιδή του καρπού. Επιλέγονται με χειρονακτική διαδικασία οι εκλεκτότεροι φρέσκοι καρποί ελιάς.
Η χαμηλή οξύτητα (έως 0,5%) και το φρουτώδες άρωμά του, χαρίζουν μια γεύση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το κατατάσουν σε ένα από τα καλύτερα ελληνικά ελαιόλαδα.
Κτηνοτροφικά και Γαλακτοκομικά Προιόντα
Εκλεκτά κρέατα από τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, αλλά και μοναδικής ποιότητας γιαούρτι και μυζήθρα από τις οικοτεχνίες του χωριού, από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα.
Μέλι
Ερχόμενοι στην Αγία Τριάδα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το μέλι μας. Φυσικό και αγνό, ακριβώς όπως βγαίνει από την κυψέλη, περιέχει πλήθος πολύτιμων συστατικών όπως ένζυμα, αμινοξέα και μέταλλα απαραίτητα για τις καθημερινές μας διατροφικές ανάγκες.
Χυλοπίτες και Τραχανάς
Σ΄ενα ορεινό και κατ εξοχήν κτηνοτροφικό χωριό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι λαχταριστές χυλοπίτες και ο αγνός παραδοσιακός τραχανάς, από τις πιο παραδοσιακές και νόστιμες τροφές που τάισαν για πολλά χρόνια τους Έλληνες, φτιαγμένα με μερακι και αγνά υλικά από τις γυναίκες του χωριού.
Προσθήκη σχολίου